Folkmusik i kör

Körsång som teambuilding
Att sjunga i kör tillsammans ger en enorm utveckling för såväl grupp som individ. För många människor är det ett stort steg utanför komfortzonen att våga sjunga tillsammans med andra. Att få göra detta under trygga och lustfyllda former kan ge en otrolig glädjekänsla! All inlärning sker på gehör och sångerna är lätta att lära sig.

Att sjunga tillsammans är en ständigt pågående samarbetsövning. Som körsångare ska man våga låta sin egen röst bära samtidigt som man hela tiden måste lyssna in de andra sångarna för att få en gemensam klang och ett gemensamt tempo .

Att använda körsång som en teambildande aktivitet är ett hierarkilöst sätt att umgås. Som sångare möts människor över gränserna. Den dominanta i gruppen tar plötsligt en mycket mer tillbakadragen roll och den som vanligtvis inte tar någon plats visar sig vara den som håller både takt och ton bäst.

Forskning visar att körsång tränar de stora muskelgrupperna som sköter andningen, stärker immunförsvaret och sänker blodtryck och puls och minskar stresshormoner.

Körsång som teambuilding riktar sig till alla åldrar och grupper. Det kan vara ett event på en konferens eller personalfest, ett längre projekt för en klass som behöver jobba med sammanhållningen, en möhippa eller en helgaktivitet för föräldrar och barn som vill göra något tillsammans. Kontakta mig så syr vi ihop en skräddarsydd aktivitet!