Vox Ancorae

Anna Risberg – sopran
Amanda Björnerås – alt
Mika Lidén – tenor
Daniel Åberg – bas

Mässor, madrigaler, motetter och medeltida mystik. Vox Ancoraes repertoar sträcker sig från medeltiden till renässansens slut och ensemblen rör sig ständigt mellan det vackra och välklingande och den mer kärva och spännande tonaliteten. I texterna får hövisk kärlek, stark passion och sprudlande glädje samsas med sorg, bitterhet och ond bråd död och mytens enhörningar och pytonormar tar plats bredvid tonsatta bibeltexter. 

Förutom konserter gör Vox Ancorae även workshops för körer och mindre ensembler.

Pipor och basuner
Anders Riber Marklund – trombon
Amanda Björnerås – piano, orgel och sång

Hos Pipor och Basuner får alla uttryck plats. Från den svulstigaste artonhundratalsromantik till den sprödaste psalmimprovisation via jazzig ekvillibrism i femtakt. Allt framfört med virtuositet, nerv och spelglädje.

Amabelli
Sunniva Abelli – Nyckelharpa och sång
Amanda Björnerås – Piano och sång

Ett piano, en nyckelharpa och två röster. Musik som inte enkelt låter sig placeras i ett fack, men som hämtar inspiration från folkmusik, visa, klassisk konstmusik och jazz. Berättandet som alltid är i fokus. Ibland bär texten en historia, ibland talar musiken för sig själv. Berättelsen kan vara given, men lika ofta läggs den i lyssnarens händer att tolka. Att lyssna på Amabelli är att öppna dörrarna till fantasin.

Arvejol
Rebecca Proba – fiol och sång
Caroline Malmberg – fiol, viola och sång
Amanda Björnerås – tramporgel och sång