Vox Ancorae

Anna Risberg – sopran
Amanda Björnerås – alt
Mika Lidén – tenor
Daniel Åberg – bas

Mässor, madrigaler, motetter och medeltida mystik. Vox Ancoraes repertoar sträcker sig från medeltiden till renässansens slut och ensemblen rör sig ständigt mellan det vackra och välklingande och den mer kärva och spännande tonaliteten. I texterna får hövisk kärlek, stark passion och sprudlande glädje samsas med sorg, bitterhet och ond bråd död och mytens enhörningar och pytonormar tar plats bredvid tonsatta bibeltexter. 

Förutom konserter gör Vox Ancorae även workshops för körer och mindre ensembler.

Pipor och basuner
Anders Riber Marklund – trombon
Amanda Björnerås – piano, orgel och sång

Hos Pipor och Basuner får alla uttryck plats. Från den svulstigaste artonhundratalsromantik till den sprödaste psalmimprovisation via jazzig ekvillibrism i femtakt. Allt framfört med virtuositet, nerv och spelglädje.


Amabelli
Sunniva Abelli – Nyckelharpa och sång
Amanda Björnerås – Piano och sång

En nyckelharpa, ett piano och två röster. Ständigt pågår en dans där instrumenten och sången byter plats och funktion. Ömsom solistiskt, ömsom ackompanjerande.
I musiken anas influenser från folkmusik, visa och jazz. Tvåstämmigheten är ett centralt element, såväl i sången som mellan instrumenten. Mitt bland de egna kompositionerna hörs plötsligt en gammal barnvisa, en psalm sammanflätad med en brudmarsch och TV-spelmusik från åttiotalet.
Texterna öppnar fantasins dörrar på vid gavel. Vilken värld hamnar du i när du lyssnar?


Arvejol

Rebecca Proba – fiol och sång
Caroline Malmberg – fiol, viola och sång
Amanda Björnerås – koffertorgel och sång

Arvejol är dalsländska för ”jorden vi ärvde”. Arvejol är också tre utflyttade dalsländskor som musikaliskt återknyter till sin hembygd genom den dalsländska folkmusiken. I låtskatten återfinns dansanta valser och mazurkor, vemodiga vaggvisor och snabba triolpolskor. Emellanåt smyger det sig också in egna kompositioner bland de ibland flera hundra år gamla låtarna. Jorden vi ärvde ska förvalta traditionen men också ge ny skörd.

Förutom rena konserter med dalsländsk folkmusik har Arvejol skrivit musikföreställningen ”Svedjeråg” om den dalsländska halmslöjdens historia.

Alma

Ophelia Vokalensemble

Stylus Phantasticus